Historie

Bunkerstation vintage

 

Historie Bunkerstation Papendrecht

Het bedrijf werd opgericht in oktober 1964, door J. Bruyninckx en L.P.Gommers, welke zwagers van elkaar waren. BP was volop bezig met opbouwen van een netwerk van bunkerstations in Nederland en de locatie te Papendrecht was zeer geschikt om het netwerk uit te breiden.

Er werd een bestaand winkelschip van 114 m³ aangekocht en een nieuw bunkerbootje van 47m³ aangeschaft. Binnen enkele maanden na de planning, was het bedrijf(je) operationeel. Het geheel werd verhuurd aan de twee ondernemers, die wel voor eigen rekening de handel dreven.

Met twee man dag en nacht klaar staan voor de binnenvaart en daarnaast de gasolie in Rotterdam-Botlek halen met een hoeveelheid van 47 m³ was misschien niet erg hard werken, maar ze moesten wel erg veel uren maken.

Deze situatie bleef tot 1 juli 1969, want toen besloot J. Bruyninckx zijn aandelen te verkopen aan zijn jongste broer Mario Bruyninckx. In 1972 kwam BP met een nieuwe bunkerboot van 86 ton, welke wij in 1983 hebben overgenomen en in hetzelfde jaar besloot ook L.P.Gommers het bedrijf te verlaten en is Mario Bruyninckx als enige firmant verder gegaan. Deze situatie bleef tot medio 1977. De woonwijk waar het bunkerwinkelschip lag, werd gerenoveerd met nieuwbouw woningen en in overleg met de gemeente Papendrecht viel het besluit om ook het bunkerwinkelschip te vervangen door nieuwbouw. BP wenste niet te investeren in een winkelschip, zodat er voor Mario Bruyninckx geen andere keuze was of helemaal stoppen of zelf een winkelschip te laten bouwen.

Het resulteerde in het laatste. Dit nieuwe winkelschip met 600m³ opslag werd officieel op 6 juli 1978 in gebruik genomen. De afmeerlengte van 32 meter ging naar 60 meter en de ligplaats werd 200 meter verlegd naar het oosten, zodat de schepen meer ruimte hadden om af te meren en weg te varen. In 1989 is er ook een tweede bunkerboot bijgekocht van 114 m³ .

Tot op heden ligt het winkelschip nog op dezelfde locatie en is er in 1992 een tweede verdieping opgebouwd, welke dienst doet als kantoorruimte. Het personeelsbestand is gegroeid naar 8 medewerkers.

Na 40 jaar directeur/eigenaar te zijn geweest is Mario Bruyninckx met pensioen gegaan. Per 1 juli 2009 heeft hij het bedrijf verkocht aan Arjan van der Hoff, welke geen onbekende zal zijn, want hij is al meer dan 25 jaar bij Bunkerstation Papendrecht B.V. werkzaam en de laatste jaren ook mede-eigenaar.

Met deze korte beschrijving hopen wij u enig inzicht te hebben gegeven in onze historie.


Onze openingstijden:

Maandag t/m vrijdag:
09.00 - 17.30
Zaterdag:
09.00 - 15.00
Zondag en feestdagen:
Gesloten
 

 

Team Bunkerstation Papendrecht B.V.

Bunkerstation Papendrecht
 Merwedesingel 48
    3353 GN Papendrecht
    Zuid-Holland
    Nederland
078 - 641 11 11
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bunkerstation Papendrecht logo